Om FGU Midt-Vest

Tid til at lære - på en ny måde

Plads til den enkelte

Den forberedende grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge, der er under 25 år og endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager. Formålet med FGU er, at du efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i job. FGU består af forskellige uddannelsesspor, som kan tilpasses dine behov og interesser.

Vi er den vigtigste og mest relevante aktør for vores kommuner i forhold til vores kerneopgave, og derfor samskaber vi et attraktivt tilbud til unge, så de bliver kvalificeret til fortsat ungdomsuddannelse og/eller job.

Vi løfter i flok

Vi er en uddannelsesinstitution, hvor udviklingsorienterede og vidensdelende medarbejdere er vores vigtigste aktiv, med en bevidsthed om, at en fælles pædagogik, et fælles sprog og en fælles kultur styrker vores fælles løfteevne.

Samarbejder

Vi samarbejder og samskaber målrettet med vores lokale kommuner, erhvervsliv og ungdomsuddannelser. Vi er opmærksomme på, at branding af skolen er en nødvendig og en fælles opgave for at sikre en synlig og en attraktiv skole for vores elever.

Lær mere om FGU

FGU DANMARK

FGU Danmark er samarbejds- og interesseorganisation for FGU-institutionerne.

BØRNE- OG UNDERVISNINGSMINISTERIET

Læs mere om Den forberedende grunduddannelse på Børne- og undervisningsministeriets hjemmeside.

Følg FGUMV på Instagram

I dag var en flok elever fra Ikast og Herning på virksomhedsbesøg hos Give Steel. Her fik de lov at prøve kræfter med smedefaget, og svejsemaskinen. Der var en stor oplevelse - også for vejlederne😜 ...

10 0

Og vinderen er... 🏆

Der var kamp til stregen, da kompetente håndværkselever til dmskills_detail kæmpede om vindertitlen i dette års bæredygtigheds-konkurrence. Opgaven var at lave kreative og funktionelle produkter af genbrugt træ og papir. 👷🏽‍♀️♻️🪵📄

”Dem der vinder ’Skills’ skal være sindsygt dygtige”. Sådan lød det fra formand Søren Heisel, da NyTænk fulgte med fra sidelinjen:

#dmiskills #konkurrence #FGU
...

6 0

Husk at det er i dag der er Åbent hus på FGU Midt-Vest i Herning fra kl. 16.00-18.00.

Vi har kaffe på kanden og der er gang i værkstederne.
Vi håber på at se en masse, på trods af vejret. ❄️⛄️
Vi ses hos FGU, Gudhjemvej 2 i Herning!
...

1 0

🐟🗳Modstrøm stemmer 2021 tjekker ud🗳🐟

Stemmerne er talt op, og næsten alle kommuner har fundet deres borgmester for de næste fire år. Det betyder også, at Modstrøm stemmer projektet er nået til vejs ende.
Tak til alle for nogle sindssygt fede uger, hvor vi blandt andet har fået snakket med et hav af lokalpolitikere og fortalt dem, hvordan livet og hverdagen ser ud for os unge på FGU.

Mange skoler og elever har ydet en kæmpe indsats rundt omkring i landet, og sammen har vi motiveret hinanden til at bruge vores stemme og indflydelse.
Det har været så fedt at se og være med til nogle af alle de hyggelige og festlige valgaktiviteter, der har været rundt omkring.

Heriblandt har forskellige FGU-elever blandt andet:
✖️Arrangeret vælgermøder
✖️Lavet valgflæsk
✖️Bagt valgkager i alverdens afskygninger
✖️Arrangeret fælles afgang til valgsteder
✖️Spillet musik og holdt taler
Alt sammen for at invitere flere til at engagere sig i valget, og det er mega sejt gået!

Vi håber, at I der kunne, fik sat jeres krydser og brugt jeres indflydelse til at gøre jeres hverdag i kommuner og regioner endnu bedre.

Stor tak til tuborgfondet for at støtte projektet og unges stemmer i lokalpolitik.

#dkpol #kv21 #enbidafdemokratietpåfgu #modstrømstemmer
...

14 2

Ændret undervisning d 17/1-24 grundet vejret
For elever på vores skoler i Herning og Ikast: I skal blive hjemme i morgen onsdag d. 17/1. I vil blive kontaktet af jeres underviser med en hjemmeopgave.
For elever på vores skole i Skjern: Der er normal skoledag for jer i morgen onsdag d. 17/1.
...

4 0

🎊!BOOOM!🎊
I går fik vi at vide, at vi nu må samles 50 mennesker ad gangen, og det vil vi gerne fejre sammen med jer!
Derfor udlodder vi - som et led i kampagnen “Ingen unge skal føle sig alene på FGU” - lige nu et gavekort til en sommerfest for en klasse eller værksted, der går på FGU til en værdi af 5000 kr! Skal I være med i konkurrencen? 🥳
...

23 0

Kom til Åbent Hus på FGU Midt-Vest i Herning d. 18. januar kl. 16-18

Her kan du få et indblik i hverdagen på FGU og de muligheder og uddannelsesretninger, som FGU tilbyder for unge mellem 15-25 år. Der vil være mulighed for rundvisning på skolens arbejdende værksteder (PGU)
Vi ses hos FGU, Gudhjemvej 2 i Herning!
...

6 0

Ændret undervisning grundet vejret

For elever på vores skoler i Herning og Ikast – I skal blive hjemme i morgen torsdag d. 4/1. I vil blive kontaktet af jeres underviser med en hjemmeopgave.
For elever på vores skole i Skjern – Der er normal skoledag for jer i morgen torsdag d. 4/1.
...

4 0

Juleafslutning og dimission på FGU i Ikast.
Tak for i år!
...

10 0

Glædelig 1. December🎄🧑‍🎄🎁🎉🎊 ...

8 0

Der var rift om de fine præmier i tombolaen til julemarkedet i Ikast i går - Tusind tak for opbakningen til alle vores sponsorer 👏👏👏 ...

6 0

Sikke en dag, tusind tak til alle gæster og elever for et forrygende julemarked👏👏👏 ...

8 0
This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Få en rundvisning!

Ønsker du en rundvisning på én af vores 3 skoler, skal du kontakte din vejleder i den kommunale ungeindsats i din kommune. De vil sørge for at booke en rundvisning med en af studievejlederne på FGU Midt-Vest.

Hverdage

Efter aftale.

Kontakt skolerne

FGU Midt-Vest

Info@fgumv.dk

FGU Midt-Vest Herning

Gudhjemvej 2, 7400 Herning
97 26 70 11

FGU Midt-Vest Ikast

Neptunvej 5B, 7430 Ikast
97 26 70 11

FGU Midt-Vest Skjern

Jernvej 11, 6900 Skjern
Østergade 130, 6900 Skjern

97 26 70 11