FGU Uddannelser

FGU Midt-Vest er en institution med skoler i henholdsvis Ikast, Herning og Skjern. Vi har mange års erfaring med unge, der har brug for at gøre sig klar til at starte på uddannelse eller job.

3 uddannelser med plads til dig

På vores skoler vil du opleve et inkluderende læringsmiljø, hvor der er plads til alle, og hvor dygtige undervisere tager imod dig, der skal blive klar til ungdomsuddannelse eller få fodfæste på arbejdsmarkedet. FGU varer op til to år, og du kan sammensætte uddannelsen efter dine interesser, ønsker og behov.

ALMEN GRUNDUDDANNELSE

Den almene grunduddannelse (AGU) er for dig, der gerne vil forbedre dig i et eller flere boglige fag for at søge ind på en ungdomsuddannelse. AGU består af undervisning, som er tæt koblet til praksis. Du vil få undervisning i fag som dansk, matematik, engelsk og naturfag.

PRODUKTIONSGRUNDUDDANNELSE

Produktionsgrunduddannelsen (PGU) er for dig, der kan lide praktisk arbejde, men også vil have mulighed for at forbedre dig i dansk og matematik. Undervisningen foregår på skolens værksteder, hvor du fx kan arbejde med madlavning, medier eller træ.

ERHVERVSGRUNDUDDANNELSE

På erhvervsgrunduddannelsen (EGU) er du i praktik i en virksomhed det meste af tiden og lærer at indgå i dagligdagen på en almindelig arbejdsplads. Du kan komme i praktik indenfor mange forskellige brancher fx som smed, maler, serviceassistent og meget andet.

HVad ER FGU?

Vores elever

Eleverne på FGU Midt-Vest kommer fra vidt forskellige baggrunde, men har alle et fælles mål om at komme enten i job eller blive videreuddannet.

Hvad kan vi tilbyde?

  • En uddannelse, der er tilpasset dig
  • En plan, der skal føre dig videre mod uddannelse eller job
  • Mulighed for at lære med både hænder og hoved
  • En skole med et godt fællesskab
  • Mulighed for at gå til prøve på 9. eller 10. klasses niveau
  • Mulighed for at blive klar til en ungdomsuddannelse
  • Skoleydelse, mens du er elev hos os
  • Rabat på din offentlige transport
  • Et gratis måltid hver dag på skolen
  • Studiekort på skolen, som giver dig studierabatter

Vores skoler

Vores skoler har forskellige værksteder og kan derfor tilbyde dig forskellige uddannelseslinjer. Læs mere om, hvad hver af vores skoler har af udbud.

Få en rundvisning!

Ønsker du en rundvisning på én af vores 3 skoler, skal du kontakte din vejleder i den kommunale ungeindsats i din kommune. De vil sørge for at booke en rundvisning med en af studievejlederne på FGU Midt-Vest.

Hverdage

Efter aftale.

Kontakt skolerne

FGU Midt-Vest

Info@fgumv.dk

FGU Midt-Vest Herning

Gudhjemvej 2, 7400 Herning
97 26 70 11

FGU Midt-Vest Ikast

Neptunvej 5B, 7430 Ikast
97 26 70 11

FGU Midt-Vest Skjern

Jernvej 11, 6900 Skjern
Østergade 130, 6900 Skjern

97 26 70 11