MISBRUG

Det er altid okay at spørge om hjælp hvis du eller en pårørende har problemer med misbrug.

Hvad er misbrug?

Det kan være svært at vokse op i en familie med alkohol- eller stofproblemer. Misbrug er en psykisk lidelse, hvor man har et vedvarende, skadeligt brug af fx alkohol, stoffer eller medicin som ellers kun skal bruges i begrænset omfang. Når brugen giver problemer med helbredet og hverdagslivet, er det blevet et misbrug. Der er forskel på, hvornår forbruget af alkohol, medicin eller stoffer bliver opfattet som et problem, for tit ser man det forskelligt. Den, der drikker eller tager stoffer, synes ikke altid, det er et problem. Men måske opfatter de pårørende det værre.

Misbrug er en psykisk lidelse. For nogle er misbruget en måde at dulme fx angst, depression eller anden psykisk sygdom og er dermed en form for selvmedicinering. Omvendt kan et misbrug udløse psykisk sygdom som depression, angst og skizofreni. Misbruget kan også føre en lang række fysiske sygdomme.

Et misbrug går sjældent over af sig selv, specielt hvis det er fremskredent. Derfor er det vigtigt, at man kommer i behandling. 

Sådan kan vi hjælpe

På FGU Midt-Vest får du et inkluderende læringsmiljø som har plads til alle. Undervisere og vejledere er erfarne i elever med udfordringer i dagligdagen. Hvis du har behov for det, står kontaktlærere og vejledere klar til en samtale fx hvis der skal tages særlige hensyn i undervisningen. Vi har et tæt samarbejde med rusmiddelcenteret som tilbyder både individuelle samtaler, familie- og gruppesamtaler. Du kan også komme til at snakke med andre unge i samme situation som dig.

Uddannelse for alle

Ungbrus

Ungbrus hjælper børn og unge mellem 0-24 år, som lever i familier med rusmiddelproblemer. Tal med en professionel voksen der forstår hvad du går i gennem eller mød andre unge med samme udfordringer som dig.

Tuba

TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge, der er Børn af Alkohol- og stofmisbrugere. De er specialiserede i at hjælpe børn og unge mellem 14-35 år, der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug.